Receptek Desszertek Máglyarakás kaláccsal

Hozzávalók

4 darab tojás
2 dl tej
3 kanál vaníliás cukor
2 darab alma
1 csipet őrölt fahéj
1 dl rum
4 marék dió
2 darab kalács

Leírás

A kalácsot feldaraboljuk. A tojások sárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral, föleresztjük a tejjel, majd beleforgatjuk a feldarabolt kalácsdarabokat. Vajjal kikent tepsibe öntjük, majd a tetejét rumban áztatott, vékony almaszeletekkel rakjuk meg. Hintsük meg fahéjas cukorral, mazsolával és apróra vágott dióval. Sütőbe tesszük, és megsütjük. Amikor az alma már puha, kivéve a sütőből, a 3 tojásfehérjéből cukorral habot verünk, baracklekvárt keverünk bele, és rárakjuk a massza tejére. Visszahelyezzük az egészet a sütőbe, míg a hab kissé megbarnul. Tálaláskor kockákra vágjuk, adhatunk mellé még sodót, vagy mártást is. (Készíthetjük úgy is, hogy az almát nem nyersen, vékony szeletekben rakjuk rá, hanem reszelve, kissé megpárolva, kinyomkodva.)

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4