Receptek Desszertek Sütést igénylő Máglyarakás kaláccsal

Hozzávalók

3 darab tojás
2 dl tej
3 kanál vaníliás cukor
1 kanál vaj
3 darab alma
1 csipet őrölt fahéj
5 dkg mazsola
5 cl rum
10 dkg dió
2 kanál baracklekvár
1 darab kalács

Leírás

A kalácsot feldaraboljuk. A tojások sárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral, föleresztjük a tejjel. Beleforgatjuk a feldarabolt kalácsdarabokat. Vajjal kikent tepsibe öntjük, majd a tetejét rumban áztatott, vékony almaszeletekkel rakjuk meg és hintsük meg fahéjas cukorral, mazsolával és apróra vágott dióval. Sütőbe tesszük és megsütjük. Amikor az alma már puha, kivéve a sütőből, a 3 tojásfehérjéből, cukorral habot verünk, baracklekvárt keverünk bele és rárakjuk a massza tetejére. Visszahelyezzük az egészet a sütőbe, míg a hab kissé megbarnul. Tálaláskor kockákra vágjuk, adhatunk mellé még sodót, vagy mártást is. (Készíthetjük úgy is, hogy az almát nem nyersen, vékony szeletekben rakjuk rá, hanem reszelve, kissé megpárolva, kinyomkodva.)

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4