Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A zsömléket kb. 1 cm-es szeletekre felvágjuk és egy nagyobb tálba rakjuk. A tejet felforraljuk, a tojásokat külön választjuk. A sárgáját, a vaníliás cukrot, a cukor 2/3 részét és a margarint habosra keverjük. A tejbe kavarjuk, majd a zsömlére öntjük. Az almákat meghámozzuk és kimagozzuk, majd uborkareszelőn felszeleteljük. A zsömlék felét kivajazott tepsibe elterítjük és rászórjuk az almát, fahéjat, majd a maradék zsömlét ráterítjük. Megkenjük a lekvár 3/4 részével és így, betesszük a sütőbe, kb. 10-15 percre. Közben felverjük a tojásfehérjét habnak, a vége felé a megmaradt cukrot és az 1/4 rész lekvárt is hozzáadjuk. Ezt a felvert habot még rákenjük a máglyarakásra és addig hagyjuk sülni, amíg aranybarna színű nem lesz a teteje.