Hozzávalók

8 darab tojás
l tej
1 csomag vaníliás cukor
4 kanál kristálycukor

Leírás

Tejet feltesszük melegedni. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval felverjük, kemény habbá. Amikor a tej forrni kezd (vigyázzunk, ki ne fusson), takaréklángra tesszük és evőkanállal a fehérje habból, kis galuskákat szaggatunk a tejbe. Fél perc után, megfordítjuk őket, újabb fél perc után pedig, szűrőkanállal kivesszük. A tojássárgáját összekeverjük a cukorral és lassan a tejhez öntjük. Újraforrástól számítva, 5 percig főzzük. Lehűtve tálaljuk. Egy tányérba szedünk tejet és a fehérje habot a tetejére halmozunk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4