Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Öntsük a tejet egy nagy fazékba, tegyük bele a késsel felhasított vaníliarudat, majd forraljuk fel. Közben a tojásokat válasszuk szét (a sárgájákat egyelőre tegyük félre, egy kis tálba). A fehérjékből 5 dkg cukorral verjünk, a robotgép segítségével, kemény habot. Ha forró a tej, állítsuk takarékra alatta a lángot és egy evőkanállal, szaggassunk a hab feléből, nagy galuskákat a tejbe. Kb. 3 perc után, óvatosan fordítsuk meg őket és ugyanennyi idő alatt, főzzük meg a másik felüket is. Ha készek, szűrőkanállal szedjük ki őket, egymás mellé egy nagy tálba, majd főzzük meg a hab másik feléből is a galuskákat. (Ha egyszerre tennénk a tejbe a teljes mennyiséget, összeragadnának a galuskák.) A tejbe, tegyük bele a maradék cukrot. A sárgájákat keverjük el a tálkában, a liszttel, majd hígítsuk fel néhány kanál meleg tejjel. Végül, folyamatos kavarás mellett, lassan csorgassuk hozzá ezt a keveréket, a lábosban levő tejhez. Kevergetve főzzük, amíg a tej kissé besűrűsödik. Ha kész van, halásszuk ki belőle a vaníliarudat. A vaníliaszószt öntsük bele egy nagy tálba és óvatosan helyezzük rá a habgaluskákat. Ha már nem forró, tegyük be egy éjszakára a hűtőszekrénybe.