Receptek Desszertek Sütés nélküli Madártej tortadarával

Hozzávalók

7 darab tojás
2 kanál finomliszt
2 l tej (házi)
4 zacskó vaníliás cukor
15 dkg kristálycukor

Leírás

A tejet felteszem forralni, közben szétválasztom a tojásokat. A fehérjét a 2/3 cukorral felverem, jó keményre. A sárgáját a vaníliás cukorral, kristálycukorral és a 2 ek. liszttel csomómentesre keverem, egy kis tálban. Közben a felforrt tejbe, evőkanállal beleszaggatom a kemény tojásfehérje habot. Fél percig főzőm az egyik oldalán, majd megfordítva is fél percig, a másik oldalán. Főzés közben, legalább a duplája lesz a tojáshab, ezért hagyjunk helyet neki nőni. Szűrőkanállal szedjük ki a főtt habokat, egy tányérra. A lecsorgott tejet később felhasználjuk. A tojássárgás masszát beöntöm egy nagyobb lábosba és kevergetve, lassan rászűröm a meleg tejet, amiben a habokat főztem. Visszateszem a tűzre és folytonos kevergetés mellett, sűrűre főzöm. Forrnia nem szabad, mert a tojássárga kicsapódhat. Én elég nagy lángon főztem, de kevertem is, nehogy forrjon. Kb.10 perc múlva, jó is lett. Tányérkákra kimerem és ráhelyezem a tojáshabot. Díszíthetjük csokifolyatással, vagy tortadarával is. De akár tehetjük egy nagyobb üvegtálba és úgy rá a habgaluskákat, csak akkor a vendégek előtt kell pepecselni a szétosztással.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4