Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A tejet felteszem forralni, közben szétválasztom a tojásokat. A fehérjét a 2/3 cukorral felverem, jó keményre. A sárgáját a vaníliás cukorral, kristálycukorral és a 2 ek. liszttel csomómentesre keverem, egy kis tálban. Közben a felforrt tejbe, evőkanállal beleszaggatom a kemény tojásfehérje habot. Fél percig főzőm az egyik oldalán, majd megfordítva is fél percig, a másik oldalán. Főzés közben, legalább a duplája lesz a tojáshab, ezért hagyjunk helyet neki nőni. Szűrőkanállal szedjük ki a főtt habokat, egy tányérra. A lecsorgott tejet később felhasználjuk. A tojássárgás masszát beöntöm egy nagyobb lábosba és kevergetve, lassan rászűröm a meleg tejet, amiben a habokat főztem. Visszateszem a tűzre és folytonos kevergetés mellett, sűrűre főzöm. Forrnia nem szabad, mert a tojássárga kicsapódhat. Én elég nagy lángon főztem, de kevertem is, nehogy forrjon. Kb.10 perc múlva, jó is lett. Tányérkákra kimerem és ráhelyezem a tojáshabot. Díszíthetjük csokifolyatással, vagy tortadarával is. De akár tehetjük egy nagyobb üvegtálba és úgy rá a habgaluskákat, csak akkor a vendégek előtt kell pepecselni a szétosztással.