Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. A fehérjét a cukorral, nem túl erős habbá verjük, majd a kikevert margarinhoz fokozatosan hozzáadjuk. Lazán elkeverjük úgy, hogy a többi járulékos anyagot fokozatosan hozzáadjuk. Vigyázni kell, hogy a masszát ne keverjük le! Az előre becsomagolt karikába rakjuk a kész masszát, majd 165-170°C-os sütőben, kb. 45-55 percig sütjük. Vigyázni kell, hogy ne süssük túl, mert könnyen száraz lesz! A kisült karikát, sütés után, meghintjük kristálycukorral, majd megfordítjuk, és kihűlésig úgy hagyjuk. A tej 2/3-ad részét, 10 dkg vajjal és a vaníliával felforraljuk, majd a tej 1/3-ad részét és a cukrot elkeverjük a tojássárgájával. Visszahelyezzük a tűzhelyre, és 85 °C-osra melegítjük úgy, hogy folyamatosan keverjük. Vigyázni kell, hogy ne fusson össze, mert a krém nem lesz sima! A lefőzött krémet behűtjük, és a maradék 50 dkg felhabosított vajhoz fokozatosan hozzáadjuk. Vigyázzunk, hogy a krém ne váljon szét! Ha a főzéskor mégis összefut a tojás, akkor kézi mixerrel simára lehet keverni, így ha a vajhoz adagoljuk, még habosabb krémet kaphatunk. Ne lepődjünk meg, ha lágy a krém! Töltés: A kihűlt piskótát két egyenlő részre vágjuk. A töltési felületet cukorszörppel meglocsoljuk, forró baracklekvárral vékonyan (2 x 5 dkg) megkenjük. Visszahelyezzük a sütőkasírokat a tortalapra, majd a kikent krémet rákenjük úgy, hogy a karika szélével, egy szinten legyen. Hűtőbe rakjuk, 3 óra hosszára. A félkész tortát tejszínnel körbekenjük, tetejét is tejszínhabbal díszítjük, majd megszórjuk kakaóval.