Receptek Desszertek Sütés nélküli Madártej kókuszosan

Hozzávalók

4 darab tojás
l tej
5 dkg vaníliás cukor
10 dkg kristálycukor
5 dkg kókuszreszelék
2 kanál kókusz aroma

Leírás

Kettéválasztjuk a tojásokat. Egy mélyebb tányérban, a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, és 2 dl tejet elkeverjük. A többi tejet felfőzzük. Ha felfőtt, levesszük a tűzről, és beleöntjük a tányér tartalmát. Összekeverjük, majd visszatesszük a tűzre, és kis lángon, folytonos kevergetés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Forrnia nem szabad, mert a tojássárgája összeugorhat. Hozzáadjuk a kókuszaromát és a reszeléket. A kész madártejet hagyjuk kihűlni, közben hozzákeverjük a madártej habot. A madártejet hűtőszekrényben tároljuk tálalásig, és hidegen kínáljuk. Ha a hidegtől besűrűsödne, tejjel vagy tejszínnel hígíthatjuk. A félretett tojásfehérjét kemény habbá verjük, ízlés szerint egyben, vagy darabolva, egy vizes kanállal a kész madártej tetejére tesszük. Ezután a madártej levével átlocsoljuk. Ha édesebben szeretjük a madártej habot, mielőtt felverjük, tehetünk hozzá egy kanál porcukrot és egy vaníliás cukrot is.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4