Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Kettéválasztjuk a tojásokat. Egy mélyebb tányérban, a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, és 2 dl tejet elkeverjük. A többi tejet felfőzzük. Ha felfőtt, levesszük a tűzről, és beleöntjük a tányér tartalmát. Összekeverjük, majd visszatesszük a tűzre, és kis lángon, folytonos kevergetés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Forrnia nem szabad, mert a tojássárgája összeugorhat. Hozzáadjuk a kókuszaromát és a reszeléket. A kész madártejet hagyjuk kihűlni, közben hozzákeverjük a madártej habot. A madártejet hűtőszekrényben tároljuk tálalásig, és hidegen kínáljuk. Ha a hidegtől besűrűsödne, tejjel vagy tejszínnel hígíthatjuk. A félretett tojásfehérjét kemény habbá verjük, ízlés szerint egyben, vagy darabolva, egy vizes kanállal a kész madártej tetejére tesszük. Ezután a madártej levével átlocsoljuk. Ha édesebben szeretjük a madártej habot, mielőtt felverjük, tehetünk hozzá egy kanál porcukrot és egy vaníliás cukrot is.