Receptek Desszertek Sütés nélküli Madártej kókusszal

Hozzávalók

6 darab tojás
2 l tej
30 dkg kristálycukor
1 darab vaníliarúd
10 dkg kókuszreszelék
1 kanál finomliszt

Leírás

Először a tojásfehérjéből és cukorból verünk kemény habot, majd kanállal meleg vízbe szaggatjuk. Oldalanként másfél percig főzzük. Nem gőzfürdőben és nem zubogó, forró vízben főzzük, hanem csak lassan gyöngyöző, meleg vízben. A kész madárhabot abba a tálba tesszük, amiben tálaljuk. Elkészítjük a masszát. A tejből 1,5 dl-t, a tojás sárgával, 6 evőkanál cukorral és a liszttel csomómentesre keverünk. Közben a maradék tejet, a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk. Ha forr, hozzáöntjük a tojásos masszát, és sűrűre forraljuk. Még melegen nyakon öntjük a habokat, és kihűtjük. Tálaláskor megszórjuk kókuszreszelékkel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4