Receptek Desszertek Sütés nélküli Madártej kicsi rummal

Hozzávalók

6 darab tojás
1 l tej
12 dkg porcukor
½ rúd vaníliarúd
½ dl rum
1 kanál vaníliás pudingpor

Leírás

A tejet a vaníliarúddal felforraljuk és lassú forrásban tartjuk. A tojást kettéválasztjuk. A fehérjéket 2 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. A forró tejbe mártott evőkanállal, nagy galuskákat szaggatunk a tojáshabból a tejbe (több adagban) és 2-3 percig főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük. A tejből kidobjuk a vaníliarudat. A tojássárgákat habosra keverjük a maradék porcukorral és a pudingporral. Eldolgozzuk 2-3 evőkanál tejjel, majd az egészet a tejhez öntjük. Állandóan kevergetve besűrítjük. Levesszük a tűzről és langyosra hűtjük. A madártejbe keverjük a rumot, kelyhekbe szedjük, tetejükre rakjuk a habgaluskákat és jól behűtve kínáljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4