Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat elkeverjük, 2 dl tejjel. A többi tejet feltesszük főni, mikor meglangyosodik, elolvasztunk benne 4 ek. cukrot és a vaníliás cukrokat. Mikor elkezd gőzölögni, lehet beleszaggatni a habot. A tojásfehérjéket 3 ek. cukorral, jó keményre felverjük és evőkanállal tesszük, a meleg tejre a habot. Lassan főzzük, a tűzről többször levéve, hogy a hab ne essen össze. Ha nem fér el a hab a tej tetején, akkor csinálhatjuk két adagban, egymás után. Ha megfőttek a habgombócok (kb. 10 perc), akkor szűrőkanállal kiszedjük. Ezután a tojássárgájás tejet beleöntjük a többi tejbe és szinte állandóan kevergetve felfőzzük. Időnként félrehúzzuk, hogy a sárgája besűrítse a tejet, de ne csapódjon ki. Ha kész, vízre téve kihűtjük. Mielőtt hűtőbe tennénk, rárakjuk a habmadarakat. Jó étvágyat!