Hozzávalók

1 csipet tengeri só
10 darab tojás
2 l tej
2 tasak vaníliás cukor
10 kanál kristálycukor
1 rúd egész fahéj
1 csipet őrölt fahéj
1 rúd vaníliarúd

Leírás

A tejet a cukorral, a kettévágott (és kiszedett apró maggal) vaníliarúddal, fahéj darabbal, pici sóval felforralom. Közben felverem a tojásfehérjét, kemény habbá. A végén beleszórom az őrölt fahéjat és 1 vaníliás cukrot. A sárgáját kikeverem 1 vaníliás cukorral. Ha forr a tej, kis lángra veszem, és belekeverem a sárgáját. Ha ezzel is felforr, belekanalazom a fehérjehabot. Kb. 20 másodperc múlva megfordítom, így is 20 másodpercig forr, és kész is. Jól lehűtve fogyasztjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4