Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A tojásfehérjékből kemény habot verünk. Hozzáadjuk a sárgákat, a cukrot, a lisztet és az olvasztott, langyos margarint, vagy vajat. Kizsírozott, kilisztezett, nagy tortaformába öntjük és sütőben világos sárgára sütjük. A tésztát a formában hagyjuk kihűlni, majd rákenjük (ugyancsak a formában) az alábbi csokoládékrémet: A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, a kakaóval, 2 dl erős feketekávéval föleresztjük, majd gőz fölött, állandóan kevergetve, sűrűre főzzük. Egy másik tálban, habosra keverjük a vajat. Mikor a csokoládékrém kihűlt, apránként, óvatosan a vajhoz keverjük, vigyázva, nehogy összekapjon és csomóssá váljék. Ezt a krémet kenjük, a formában levő megsült tésztára . Sűrűn belenyomkodunk kimagozott kompót, vagy rumos meggy szemeket és legalább egy órán át, jégszekrényben tartjuk, hogy alaposan megkeményedjék. Végezetül, az egészet leöntjük keserű csokoládé öntettel, amelyhez 2 evőkanál kakaót sűrűre főzünk, 2 evőkanál cukorral és egy kevés vízzel; még melegen beledobunk egy diónyi vajat és addig kevergetjük, míg a vaj el nem olvad. Ekkor öntjük a torta tetejére és ismét lehűtjük. Tálaláskor a tortaformát lehúzzuk, a tortát pedig, kerek tálra csúsztatva adjuk asztalra.