Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A hozzávalókat felszeleteljük és ízlésesen, egy fatálra rendezzük. Akinek van kedve, készíthet saját maga kalácsot, íme a recept: Az élesztőt, langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval (liszt, vaj, cukor, tojássárgája) összegyúrjuk. Ha a tészta megkelt, akkor 3 egyenlő részre osztom, majd egyenlő nagyságú és vastagságú hurkákat sodrok. A három részt, mint a kislányok haját összefonom. Egy kb. 20 x 30 nagyságú teflon, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe téve, még kb. 10 percig hagyjuk pihenni. A tészta tetejét, tojássárgájával megkenjük, majd előmelegített sütőben, kb. 180 fokon, készre sütjük.