Hozzávalók

1 csipet tengeri só
38 dkg finomliszt
1 csomag vaníliás cukor
3 darab tojás
18 dkg porcukor
30 dkg margarin
1 darab citrom
1 üveg baracklekvár

Leírás

A hozzávalókból linzertésztát készítünk és 1-2 órára, a hűtőbe tesszük, hogy feldolgozható állagúvá váljon. 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk. A lyukas virágokat lekenjük felvert tojással és meghintjük a durvára aprított dióval, majd 180 fokos, előmelegített sütőben sütjük. Ha kihűltek, sárgabarack lekvárral összeragasztjuk. Ebből az adagból, 6 cm átmérőjű kiszúróval készítve, 30 db összeragasztott süti lett. Megjegyzés: Alaposan meg kell lisztezni alatta a munkalapot, hogy oda ne ragadjon. Ha mégis megtörténne, akkor késsel alá kell nyúlni. Mivel sok dió van benne, ezért nehezebb vele dolgozni, de megéri.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4