Receptek Főételek Tészta Libatepertős rakott tészta

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 darab tojás
3 dl tejföl
5 dkg vaj (a formához)
1 csipet őrölt fekete bors
15 dkg trappista sajt
25 dkg penne
30 dkg fehérbab konzerv
10 dkg libatepertő
1 csipet ételízesítő

Leírás

A tésztát bő, sós vízben félpuhára, al dente főzzük. Hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük és lecsepegtetjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt és a megdarált libatepertőt, valamint babot. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, azután az egészet jól összekeverjük. A tésztát kivajazott, zsemlemorzsával meghintett formába töltjük, a tetejét elsimítjuk. Megszórjuk reszelt sajttal és középmeleg sütőben, 35-40 perc alatt megsütjük. Frissen, forrón kínáljuk, de másnap, hidegen is kitűnő.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4