Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A lisztet, egy mély tálban összemorzsoljuk a vajjal, aztán gyors mozdulatokkal hozzágyúrjuk az többi hozzávalót. A tésztát vékonyra nyújtjuk és feltekerjük. A tésztarudat négy egyforma nagyságú darabra vágjuk és egyenként kinyújtjuk. Az így kapott részeket egymásra fektetjük és a hűtőben, húsz percig pihentetjük. Ezután a rétegezett tésztát vékonyra nyújtjuk és attól függően dolgozunk tovább vele, hogy mit akarunk készíteni belőle. Sajtos masnihoz megkenjük a tetejét villával felvert, sós tojással, megszórjuk sajttal, csíkokat vágunk belőle és csavarunk néhányat a rudakon. Sós-szezámmagos rudacskához szintén megkenjük a tészta tetejét sós tojással, jól beszórjuk szezámmaggal, rudakat vágunk, esetleg megtekerjük őket. Ezt a tésztát édes töltelékkel (dióval, mákkal, kakaóval...) is tölthetjük. Éppen úgy használhatjuk fel, mint a hagyományos leveles tésztát.