Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A lisztet, az olajat, a cukrot és a sót egy tálba teszem. Az élesztőt csak belemorzsolom, majd forró vizet engedek egy edénybe. Általában ez a mennyiség felveszi a 7 dl-t, de a liszttől is függ, hogy mennyire szívja fel azonnal. A vizet lassan adagolva, összegyúrom a tésztát. Miután mindent összekevertem, kb. 10 percig dagasztom, aztán lefedem az edényt és meleg helyen kelesztem, kb. fél óra alatt szépen megkel. Kelesztés után, újra meggyúrom kicsit. Kikenem a kenyérsütő formát margarinnal, belisztezem és belerakom a tésztát, majd megszórom lenmaggal. Nem melegítem elő a sütőt, gázsütőt használok hozzá és amíg bemelegszik a sütő teljesen, addig is kel tovább a tésztám. Begyújtástól kezdve, kb. 25-30 perc alatt sül meg a kenyér. Tetejét, esetleg érdemes vízzel kenegetni sütés közben, bár én nem szoktam. Aranybarna szín eléréséig érdemes sütni. Kihűlés után, szabadon fogyasztható.