Receptek Levesek Lencsefőzelék mama módra

Hozzávalók

1 kanál tengeri só
2 dl tej
1 kanál tejföl
½ fej vöröshagyma
½ dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 csepp ecet
1 kevés zöldpaprika
2 darab babérlevél
25 kg lencse

Leírás

A lencsét főzés előtt 6-8 órával, áztassuk be. Öntsük le a levét, és tegyük egy edénybe. Kockázzuk fel a hagymát, és keverjük a lencséhez. Öntsük fel annyi vízzel, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje. Adjuk hozzá az 1 evőkanál sót és a babérlevelet, majd főzzük puhára, közepes lángon. Főzés közben barnás hab képződik, azt egy kanállal szedjük le. Ha megpuhult, a levét majdnem teljesen öntsük le, és pótoljuk a tejjel. (Így nem fog puffasztani!) Készítsük el a rántást (olaj+liszt+paprika), majd adjuk hozzá. Közepes lángon kevergessük, amíg elkezd rotyogni, és kellően besűrűsödik. Ha hígabban szeretjük, adhatunk hozzá még tejet.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4