Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A lencsét főzés előtt 6-8 órával, áztassuk be. Öntsük le a levét, és tegyük egy edénybe. Kockázzuk fel a hagymát, és keverjük a lencséhez. Öntsük fel annyi vízzel, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje. Adjuk hozzá az 1 evőkanál sót és a babérlevelet, majd főzzük puhára, közepes lángon. Főzés közben barnás hab képződik, azt egy kanállal szedjük le. Ha megpuhult, a levét majdnem teljesen öntsük le, és pótoljuk a tejjel. (Így nem fog puffasztani!) Készítsük el a rántást (olaj+liszt+paprika), majd adjuk hozzá. Közepes lángon kevergessük, amíg elkezd rotyogni, és kellően besűrűsödik. Ha hígabban szeretjük, adhatunk hozzá még tejet.