Receptek Gyerekmenü Főételek Lencsefőzelék citromhéjjal

Hozzávalók

4 dkg finomliszt
1 dl tejföl
4 kanál étolaj
1 darab vöröshagyma
1 darab citrom
60 dkg lencse

Leírás

A megtisztított lencsét többször megmossuk, egy éjjelre hideg vízbe áztatjuk, majd ebben a vízben, sóval, citrom héjjal főni tesszük. Ha puhára főtt, hagymás, paprikás rántást készítünk, besűrítjük vele a főzeléket és még pár percig főzzük. Ecettel, csipetnyi cukorral, esetleg babérlevéllel ízesítjük. Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá. Nagyon jól illik a lencséhez a reszelt torma.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4