Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A lencsét főzés előtt átválogatjuk, kétszer-háromszor átmossuk, végül beáztatjuk egy éjszakára, vagy legalább két-három órára. Főzés előtt még egyszer leöblítjük és odatesszük főni, annyi vízben ami ellepi. Megsózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet. A vöröshagymával rántást készítünk, pici pirospaprikával színezzük. Ha megfőtt a lencse, akkor a tejfölt simára keverjük a rántással, majd felengedjük kevés vízzel, ezután az egészet belekeverjük a megfőtt lencsébe. Átforraljuk, ecettel és borssal ízesítjük /ízlés szerint, ami még kell bele/. (Ne legyen olyan sűrű, hogy a kanál megálljon benne, mert míg kihűl, addig is fog sűrűsödni. Közben néha meg lehet keverni, hogy ne képződjön vastag „bőr” a tetején.)