Receptek Levesek Lencse krémleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab sárgarépa
1 csipet ecet
1 dl tejszín
1 csipet mustár
1 darab vöröshagyma
1 pohár tejföl
2 darab babérlevél
20 dkg lencse
1 kk őrölt pirospaprika
3 kanál finomliszt

Leírás

A lencsét, pár órára beáztatjuk. Áztatás után, hideg vízbe, a meghámozott, egészbe hagyott hagymákkal, felaprított sárgarépával, sóval és babérlevéllel odatesszük főni. Lisztből és tejfölből habarást készítünk, amit zúzott fokhagymával, őrölt borssal és paprikával ízesítünk. Mikor a lencse megpuhul, ezzel sűrűsítjük be a levest. Összeforraljuk, majd a mustárral, ecettel, cukorral elvégezzük az utóízesítést. Leturmixoljuk és tejszínnel dúsítjuk. Baconchipssel tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4