Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Első lépésként a száraz alapanyagokat fogjuk összekeverni, tehát a lisztet, porcukrot, sütőport, vaníliát és a reszelt citrom héjat. Ezután a hideg vajat belemorzsoljuk, hozzáadunk 1 tojássárgáját és összedolgozzuk. Keverjük homogén állagúvá, csomagoljuk be frissen tartó fóliába és pihentessük 1 órát a hűtőben.
Vágjunk le belőle egy darabot és akár két sütőpapír között, akár porcukron vagy csak sima liszttel megszórva nyújtsuk fél centi vékonyra. ezután formákat szaggatunk belőle és 170-180 fokon 10 percig sütjük.
Miután kihűlt, megtöltjük lekvárral és összetapasztjuk őket. Ne ijedjünk meg, ha elsőre keménynek tűnik, másnapra fogja a lekvár megpuhítani! A friss epret rózsákra formázzuk és a közepébe tapasztjuk.