Lekvárral töltött virágocskák

Hozzávalók

300 g finomliszt
200 g vaj
100 g porcukor
1 darab tojás
1 rúd vaníliarúd
1 csipet citrom
1 tk sütőpor
baracklekvár
eper

Elkészítés

1

Első lépésként a száraz alapanyagokat fogjuk összekeverni, tehát a lisztet, porcukrot, sütőport, vaníliát és a reszelt citrom héjat. Ezután a hideg vajat belemorzsoljuk, hozzáadunk 1 tojássárgáját és összedolgozzuk. Keverjük homogén állagúvá, csomagoljuk be frissen tartó fóliába és pihentessük 1 órát a hűtőben. 

2

Vágjunk le belőle egy darabot és akár két sütőpapír között, akár porcukron vagy csak sima liszttel megszórva nyújtsuk fél centi vékonyra. ezután formákat szaggatunk belőle és 170-180 fokon 10 percig sütjük.

3

Miután kihűlt, megtöltjük lekvárral és összetapasztjuk őket. Ne ijedjünk meg, ha elsőre keménynek tűnik, másnapra fogja a lekvár megpuhítani! A friss epret rózsákra formázzuk és a közepébe tapasztjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4