Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A lisztet a porcukorral és a sütőporral összekeverjük. Belereszeljük a citromhéját és hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd összemorzsoljuk ezt az egészet a margarinnal. Hozzáadjuk a tojássárgákat és az egészhez annyi tejfölt, hogy összeálljon a tésztánk. Jól összegyúrjuk. Ha elkészült, akkor nem árt egy kicsit a tésztát pihentetni (pihentetési idő tetszés szerint). Egy idő után, kétfelé osztjuk a tésztát és jól lisztezett gyúródeszkán, vékonyra kinyújtjuk (amennyire csak tudjuk, kb. 5-8 mm vékonyra). Csak annyira lisztezzük a tésztát, hogy az ne ragadjon oda. Linzer szaggatóval kiszaggatjuk. Az egyik felét a lyukas közepűvel, a másikat a simával. Ha a tésztánk kisült és meghűlt, egyesével összeragasztjuk gyümölcs lekvárral. Ha túl kemény a lekvárunk, akkor melegítéssel és kevés vízzel, előtte átfőzhetjük (kemény bolti lekvároknál, de ez csak ötlet, javaslat).