Hozzávalók

1 csipet tengeri só
5 gerezd fokhagyma
5 darab paradicsom
2 kanál étolaj
25 dkg füstölt szalonna
1 csipet őrölt fekete bors
2 kanál zöldpaprika
2 fej vöröshagyma
10 darab zöldpaprika
50 dkg tarhonya

Leírás

A füstölt szalonnát felkockázzuk, majd zsírjára pirítjuk. A hagymát apróra vágjuk, rádobjuk a szalonnára és hagyjuk a szalonna zsírjában dinsztelődni. Ha nem elég a zsiradék, kevés olajat önthetünk hozzá. Közben a paprikát és paradicsomot megmossuk, majd feldaraboljuk. A hagymás szalonnát a tűzről levéve, megszórjuk pirospaprikával és ízlés szerint sózzuk, borsózzuk. Beletesszük a feldarabolt paprikát, paradicsomot és a tört fokhagymát. Fedő alatt, közepes lángon, puhára pároljuk. Szükség szerint, ha a lecsó leve elfőne, kevés vízzel pótoljuk. Miközben a lecsó fő, egy magasabb lábosban, hevítsünk 5 evőkanál olajat és öntsük bele a tarhonyát. Folyamatos keverés közben, pirítsuk aranybarnára a tarhonyát, majd öntsük fel dupla mennyiségű vízzel. Sózzuk, majd addig főzzük, amíg megpuhul a tarhonya és a víz is elfő róla.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4