Receptek Főételek Húsos ételek Lecsós sertéstarja

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
50 dkg paradicsom
1 dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 kg zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
1 kanál őrölt pirospaprika
10 dkg bacon szalonna
8 szelet sertés tarja

Leírás

A szalonnát kis kockára vágjuk és serpenyőben kisütjük a zsírját. Ezután leszűrjük és a fele zsiradékban átsütjük a kiklopfolt, sózott hússzeleteket. Vigyázzunk, hogy a hús ne száradjon ki. A szalonnából és a zsír másik feléből lecsót készítünk: A hagymát a zsiradékban megpirítjuk, majd rátesszük a felkarikázott (kockázott) paprikát, sózzuk, majd pár perc párolás után, beletesszük a felvágott paradicsomot is. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával. Egy kicsi vizet rakhatunk alá, hogy több szaftja legyen. Az elkészült lecsót ráöntjük a húsokra és összeforraljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4