Receptek Főételek Húsos ételek Lecsós sertésszelet

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 darab paradicsom
1 fej vöröshagyma
3 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
3 darab zöldpaprika
80 dkg sertéskaraj
1 kanál őrölt pirospaprika
10 dkg szalonna

Leírás

A hússzeleteket enyhén kiverem, sózom, lisztbe mártom, a zsírban ropogósra sütöm, majd félreteszem. A maradék zsíron, üvegesre sütöm a kockákra vágott szalonnát és aranysárgára pirítom rajta, a finomra vágott hagymát. Megszórom a paprikával, elkeverem és felöntöm 2 dl vízzel. Kevés sóval és finomra vágott fokhagymával fűszerezem, hozzáadom a hússzeleteket és párolom. Nem keverem, csak rázogatom. Néha kevés vízzel öntöm fel. A párolást követően, a húst egy másik edénybe rakom. A visszamaradt levet, kevergetve besűrítem. Hozzáadom a csíkokra vágott, megmosott paprikákat és 5 perc múlva, a paradicsomot. Tovább párolom, sózom és a lecsót a hússzeletekre öntöm. Már csak rázogatom, hogy a hús szét ne essen. Tálaláskor, előbb a húst teszem a tálra, majd befedem a lecsóval. Sós burgonyával, tarhonyával, vagy rizzsel tálalom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4