Receptek Előételek Meleg előételek Lecsó variáció nyári zöldségekre

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 gerezd fokhagyma
40 dkg paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
35 dkg cukkini
1 csipet szárított bazsalikom
1 kanál őrölt pirospaprika
1 csipet szárított rozmaring
2 darab kápia paprika

Leírás

A cukkinit, kb. 1 cm-es szeletekre aprítom, majd a szeleteket félbe vágom. Egy nejlonzacskóba, beletöltök kb. 1/2 dl olívaolajat, sót, borsot, rozmaringot, bazsalikomot, majd jól összerázom. Beleteszem a feldarabolt zöldségeket, hogy mindenütt átjárja őket a fűszeres olaj. Az egészet, vastag aljú grillserpenyőbe teszem, 180 fokos, forró sütőben, sütni kezdem. A rácsra, a serpenyő mellé, beteszek egy alufólialapot, majd ráteszem a 2 kápia paprikát. Amíg a zöldségek sülnek, apró kockákra vágom a hagymát, leforrázom és meghámozom a paradicsomokat, melyeket nagyobb kockákra vágok. A sütőből, 15 perc után, kiveszem a cukkinit. A paprikákat akkor veszem ki, ha a héjuk foltokban megfeketedett (kb. 20 perc). A paprikákat azonnal nejlonzacskóba teszem és pár perc múlva, lehúzom a bőrüket és eltávolítom a magjaikat. A hagymát, kevés olajjal, wok-ban, épp hogy megpirítom, majd hozzáadom a paradicsomkockákat. Pár perc alatt átpirítom. Mikor a paradicsom már levet engedett, hozzáadom a felkockázott, sült paprikát és a cukkinit. Ha szükséges, még fűszerezem. 5 perc alatt, átsütöm az egészet.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4