Receptek Előételek Meleg előételek Lecsó kolbásszal, tojással és tejföllel

Hozzávalók

5 darab tojás
1 dl tejföl
50 dkg paradicsom
kg zöldpaprika
3 fej vöröshagyma
1 kanál őrölt pirospaprika
1 mk ételízesítő (Delikát)
10 dkg bacon szalonna

Leírás

Gyors vacsora a hűtőben lévő hozzávalókból

Elkészítés

1

A szalonnát vagy kolbászt apró darabokra vágjuk, olaj nélkül a lábasba tesszük és hagyjuk, hogy kiengedje a zsírját.

2

Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük, majd a karikára vágott paprikát is belekeverjük, majd tovább dinszteljük vele.

3

A paradicsom héját leszedjük, és úgy daraboljuk össze. Ezután keverjük össze a paprikával. Hagyjuk, hogy alaposan levet engedjen. Tetszés szerint, akár pirospaprikát is lehet bele tenni. Amikor összefő a paradicsom és a paprika, ízlés szerint sózzuk, akár kis delikáttal is lehet ízesíteni.

4

A felvert tojásokat ráöntjük. A kész és ízletesen hívogató lecsót, tejföllel lehet összekeverni és kész is a hamisíthatatlan, magyar, tejfölös lecsó.

TIPP

A lecsóban az a jó, hogy ki-ki a saját ízlése szerint szabadon bolondíthatja. Rizzsel vagy anélkül, szalonnával vagy kolbásszal, tojásosan, tejfölösen... A variációk száma szinte végtelen!

TUDTAD?

A lecsó a magyar konyhában inkább nyári ételnek számít, hiszen ekkoriban teremtek a hozzávalók, a paprika és a paradicsom a konyhakertekben.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4