Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Vágjuk darabokra a karfiolt, tegyük forrásban lévő vízbe a rózsákat és főzzük puhára. Ezután szűrjük le, hagyjuk kihűlni, majd tegyük mixerbe a püréhez szükséges többi hozzávalóval együtt. Pürésítsük krémesre. Tálaláskor szórjuk meg chilivel, locsoljuk meg olívaolajjal és aprított petrezselyemmel.
Készítsük elő a hozzávalókat a tormamártáshoz! Egy kis tálban keverjük össze a tormát, a felkarikázott, majd felezett póréhagymát, a citrom levét, a fűszereket és a joghurtot. Keverjük alaposan össze a hozzávalókat.
Vágjuk fel a lazacot 4 darabra. Öntsük a levest, a bort és citromlevet egy mély serpenyőbe, adjuk hozzá a rozmaringot és a babérleveleket. Forraljuk fel, tegyük bele a lazacfiléket, fedjük le fedővel és főzzük lassú tűzön 4 percig.
Közben egy tálban keverjük össze a felszeletelt retket, a spenótot, az olajat és sózzuk, borsozzuk meg ízlés szerint.
Helyezzük a lazacot egy salátástálba, díszítsük retekkel, spenóttal, tálaljuk a tormamártással és a karfiolpürével.