Receptek Főételek Tészta Lángostészta

Hozzávalók

1 tk tengeri só
3 dl víz
45 dkg finomliszt
1 tk kristálycukor
1 kanál tejföl
1 kanál étolaj
4 dkg élesztő
15 dkg rétesliszt

Leírás

A tészta hozzávalóit egy nagy keverő tálban összegyúrom, és kb. 5-10 percig dagasztom. Kelni hagyom, a duplájára (kb. fél-háromnegyed óra). Akkor erősen lisztezett kézzel, lisztezett deszkára szedem, kissé átgyúrom, épp csak. Pihentetem letakarva, kb. 20-30 percet. Kinyújtom és pohárral kiszaggatóm, majd kézzel húzogatva nyújtom. Közben a serpenyőbe bőven olajat teszek, nagy lángon felforrósítom. Ha forró, lejjebb veszem közepesre a lángot. A forró olajban, mindkét oldalát aranyszínűre sütöm, és papírtörlőre szedem ki.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4