Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A lisztet tálba tesszük és meleg helyen tartjuk. Másfél dl tejet meglangyosítunk, elkeverjük a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt. A frissen főtt burgonyát áttörjük, megsózzuk, elkeverjük a langyos liszttel. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a megmaradt langyos tejet és félkemény tésztát dagasztunk. Jól kidolgozzuk, azután liszttel meghintve, háromszorosára kelesztjük. A megkelt tésztából kis cipókat formálunk, nyújtódeszkára tesszük és 15 percig még kelni hagyjuk. Ezután, a kb. öklömnyi nagyságú cipókat laposra húzzuk és forró olajban, mindkét oldalukat, aranysárgára sütjük. Tejföllel megkenve, sajttal megszórva tálaljuk.