Hozzávalók

50 dkg finomliszt
3 dl tej
1 kanál kristálycukor
25 dkg burgonya (áttört, főtt)
2 dkg élesztő

Leírás

A lisztet tálba tesszük és meleg helyen tartjuk. Másfél dl tejet meglangyosítunk, elkeverjük a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt. A frissen főtt burgonyát áttörjük, megsózzuk, elkeverjük a langyos liszttel. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a megmaradt langyos tejet és félkemény tésztát dagasztunk. Jól kidolgozzuk, azután liszttel meghintve, háromszorosára kelesztjük. A megkelt tésztából kis cipókat formálunk, nyújtódeszkára tesszük és 15 percig még kelni hagyjuk. Ezután, a kb. öklömnyi nagyságú cipókat laposra húzzuk és forró olajban, mindkét oldalukat, aranysárgára sütjük. Tejföllel megkenve, sajttal megszórva tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4