Hozzávalók

1 csipet tengeri só
70 dkg finomliszt
1 l tej
2 tasak vaníliás cukor
3 dl étolaj (sütéshez)
25 dkg porcukor

Leírás

Előveszünk egy lábast és pici hideg vizet teszünk az aljára, hogy később oda ne ragadjon. Beletesszük a tejet és felforraljuk. Ha már kezd forrni, akkor forrás közben, lassan szórjuk hozzá a lisztet és közben keverjük. Beletesszük előtte a 10 dkg porcukrot és a vaníliás cukrot. Ha már olyan sűrű a tészta, hogy formálható, akkor levesszük és hűlni hagyjuk. Ha hígnak találnánk, akkor még lisztet tehetünk hozzá. Közben feltesszük a bő olajat melegedni. A kihűlt tésztát, kanál segítségével szaggatjuk az olajba. Ha szép pirosra sült, akkor porcukorban megforgatjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4