Hozzávalók

6 darab tojás
30 dkg finomliszt
½ dl tej
1 kanál kristálycukor
15 dkg vaj
3 dkg élesztő
10 dkg mandula

Leírás

A vajat habosra keverjük, a tojások sárgájával úgy, hogy a vajhoz, egyenként adagoljuk a tojásokat és mindegyikhez teszünk, egy kevés cukrot is. Alaposan keverjük ki. Közben, a langyos tejben, egy csipet cukorral, futtassuk fel az élesztőt. A kikevert, cukros és tojásos vajhoz, nagyon apró részletekben és folytonos keverés közben, adjuk hozzá a felfutott élesztőt, majd a lisztet is. Jól keverjük ki, végül a tojások felvert habját is forgassuk bele. Óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. A kuglóf formát kenjük ki vajjal, majd szórjuk be a mandulával és a morzsával. Ezután öntsük bele a tésztát és langyos helyen, letakarva kelesszük, kb. 1 órán keresztül addig, amíg a duplájára nem nő. A sütőt, melegítsük elő 170 fokra és süssük meg a kuglófot. Kb. 30-40 perc alatt van kész, de végezzünk tűpróbát. A kuglófot, a formában hűtsük ki egy kicsit és csak utána borítsuk ki. Ha teljesen kihűlt, szórjuk meg porcukorral, vagy akár bevonhatjuk csokoládémázzal is.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4