Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A vajat habosra keverjük, a tojások sárgájával úgy, hogy a vajhoz, egyenként adagoljuk a tojásokat és mindegyikhez teszünk, egy kevés cukrot is. Alaposan keverjük ki. Közben, a langyos tejben, egy csipet cukorral, futtassuk fel az élesztőt. A kikevert, cukros és tojásos vajhoz, nagyon apró részletekben és folytonos keverés közben, adjuk hozzá a felfutott élesztőt, majd a lisztet is. Jól keverjük ki, végül a tojások felvert habját is forgassuk bele. Óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. A kuglóf formát kenjük ki vajjal, majd szórjuk be a mandulával és a morzsával. Ezután öntsük bele a tésztát és langyos helyen, letakarva kelesszük, kb. 1 órán keresztül addig, amíg a duplájára nem nő. A sütőt, melegítsük elő 170 fokra és süssük meg a kuglófot. Kb. 30-40 perc alatt van kész, de végezzünk tűpróbát. A kuglófot, a formában hűtsük ki egy kicsit és csak utána borítsuk ki. Ha teljesen kihűlt, szórjuk meg porcukorral, vagy akár bevonhatjuk csokoládémázzal is.