Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A krumplit megtisztítjuk, feldaraboljuk, sós vízben, puhára főzzük. Míg a krumpli fő, a hagymát apróra vágjuk és olajban, aranybarnára pirítjuk, majd félretesszük. Ha a krumpli megfőtt, leszűrjük. A leszűrt krumplihoz hozzáöntjük, a korábban megpirított hagymát (zsírjával együtt), a pirospaprikát, a borsot és krumplinyomóval az egészet összetörjük. Közben a tésztát, sós vízben kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük és jól lecsurgatjuk. A hagymás-krumplit a tésztára öntjük és jól összekeverjük. Ízlés szerint, még lehet sózni, borsozni, de előbb kóstoljuk meg, mivel a krumpli és a tészta is, sós vízben főtt. Vajazott, morzsázott tepsibe rakjuk és 15 percig, előmelegített sütőben sütjük, 170 fokon.