Hozzávalók

2 darab tojás
½ dl tej
30 dkg finomliszt
2 gerezd fokhagyma
60 dkg burgonya
10 dkg vaj
2 dkg élesztő

Leírás

A langyos tejben elkeverjük az élesztőt és a sót, majd felfuttatjuk. Közben az átszitált lisztet és a vajat összemorzsoljuk, hozzáadjuk az áttört, főtt krumplit, a tojást és a felfutott élesztőt. Jól összegyúrjuk, majd 30 percig pihentetjük. Fagyiskanállal kiszaggatjuk, és bő, forró olajban, takaréklángon (hogy a közepe is jól átsülhessen) pirosra sütjük. A felesleges olajat leitatjuk, és a krumplifánkot forrón tálaljuk. Félszáraz, vagy száraz bor illik hozzá.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4