Receptek Levesek Krumpli leves szabolcsiasan

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 kanál finomliszt
2 dl tejföl
50 dkg burgonya
½ darab citrom
1 csipet őrölt fekete bors
2 darab alma (savanykás)
1 tk majoranna
1 csokor friss petrezselyem
1 mk őrölt fehérbors
1 kanál őrölt pirospaprika
1 kanál ételízesítő

Leírás

A krumplit megtisztítjuk és egyforma, kis kockákra vágjuk. A citrom levét kicsavarjuk. A megmosott, héjas almát kicsumázzuk és ugyancsak felkockázzuk. A citromlével meglocsoljuk, majd jól összekeverjük. A krumplikockákat 1 liter vízbe tesszük. Hozzászórjuk az ételízesítőt, majoránnát, a borsot és a pirospaprikát, majd felforralva megfőzzük. Csak akkor öntjük bele a citromos almát, ha már puha a krumpli. Még 5 percig főzzük. Ezután, belekeverjük a közben 1/2 dl vízzel és a tejföllel simára kevert lisztet, majd behabarjuk a levest. Jól kiforraljuk. Végül, a cukorral és a finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük, de már nem forraljuk. Melegen és hidegen is nagyon jó.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4