Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
2 tojást, 20 dkg mézet, 6 evőkanál tejet, a sütőport, a 10dkg vajat, 20 dkg nádcukrot, 5-8 percig kevergetve főzzük. Melegen, 1 kg lisztet öntünk hozzá és összegyúrjuk. 4 vagy 5 részbe vesszük és a tepsi hátulján kisütjük. A lapokat, ha lehet kihűlés után vesszük le a sütőlapról, mert melegen könnyen törik. Ezért sütöm 2 tepsivel, egyik sül, másik hűl. Amíg sül, én a lapokat a tűzhelyen, melegen szoktam tartani, mert ha kihűl, megkeményedik és nehéz kinyújtani. Azóta azt találtam ki, hogy picit mikrózom ha kihűl, úgy jól lehet megint nyújtani. Krém készítése: 2 vaníliás cukrot, 4 dl tejet, 2 evőkanál vizet, 4 evőkanál lisztet péppé főzzük, állandó kavargatás közben. Ha kihűlt, 20 dkg margarinnal és 10 dkg cukorral habosra keverjük. Ha minden kihűlt, megtöltjük a lapokat. Egy lap krémes, egy lap lekváros. De hogy puhább legyen a krém, alá is lehet vékonyan lekvárt tenni. Csak másnap, vagy harmadnap fogyasztható, mert puhul a mézes lap. Jó étvágyat!