Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A lefagyasztott leveles tésztát (65 dkg kell hozzá), előző este kivesszük a hűtőszekrényből, hogy kiolvadjon. A sütőt 200 fokra felmelegítjük. A tésztát két részre osztjuk és egyenként, tepsi nagyságúra nyújtjuk. Vizes tepsi hátulján, vagy lemezen sütjük. Első 10 percben 200 fokon, majd 150 fokon még 10 percig szárítjuk. A lapokat félretesszük. Sütés előtt villával megszurkálni, ne hólyagosodjon fel! Elkészítjük a krémet: A 6 evőkanál lisztet kis tejjel eldolgozzuk, majd folyamatosan hozzáadjuk a 6 tojássárgáját, a többi forralt tejet, a vaníliacukrot és a 6 evőkanál kristálycukrot. Állandó keverés mellett, sűrűre főzzük. Közben a 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a krémbe keverjük, majd felfőzzük vele (1-2 percig). A meleg krémmel rögtön megtöltjük a lapokat, a legfelsőt felkockázva rakjuk rá. A tetejére porcukrot szórunk. Ha kihűl, rögtön fogyasztható.