Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A lisztet, a sütőport és a cukor felét egy tálban összekeverjük. A hideg vajat apró kockára vágjuk. Gyors mozdulatokkal, kézzel elmorzsáljuk a lisztes keveréket és a vajat. Hozzáadunk 2 tojást, a tejfölt, majd összegyúrjuk. Folpackba csavarjuk, és fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
Az almát vékony szeletekre vágjuk, és forró vízbe áztatjuk. Ha megpuhult, hideg vízbe tesszük, amelyhez egy kevés citromlevet adunk.
A tésztát kivesszük a hűtőből és kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk. Felcsavarjuk egy sodrófára, majd vajjal kikent, gyümölcs - tortaformába simítjuk. Belenyomkodjuk a formába, és szárazbabot szórunk rá, hogy sütés közben fel ne púposodjon. 175°C-ra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni és leszedjük róla a babot.
A tejet egy lábasban melegíteni kezdjük. A maradék cukrot, a kukorica - lisztet, a tojásokat és a vaníliakivona - tot egy másik edényben összekeverjük. Folyamatos keverés mellett lassan - ként hozzáadjuk a forró tejet. Ezután a masszát a lábasba öntjük, és kis lángon, kevergetve melegítjük tovább. 2-3 perc elteltével a besűrűsödött krémet levesszük a tűzről, így hagyjuk kihűlni.
A krémet a tésztára öntjük. Az alma - szeletkékről leitatjuk a vizet. Két-három szeletet összefogunk és rózsaformára csavarjuk, majd egyenként a krémbe ültetjük.
A kész tortát pirított mandulapehellyel díszítjük.