Receptek Saláták Kovászos ubroka

Hozzávalók

1 kanál tengeri só
1 fej fokhagyma
2 kg kígyóuborka
20 dkg kenyér
2 l víz
1 csokor friss kapor
3 darab szőlőlevél

Leírás

Egy edény aljába, beletesszük a megmosott meggyfa és szőlőleveleket. Az uborkákat megmossuk, a két végét levágjuk és hosszában, a közepét bevágjuk. Félbevágjuk a megpucolt fokhagymákat és rászórjuk az edénybe már beletett uborkákra. Rátesszük a kaprot, majd a kenyeret. Felöntjük a forró vízzel és lefedjük. Napos, meleg helyen, 2 -3 napig, a kenyérrel, majd még 3-4 napig, kenyér nélkül hagyjuk savanyodni. Mindenki az ízlése szerint.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4