Receptek Saláták Kovászos uborka

Hozzávalók

1 fej fokhagyma
4 kg kígyóuborka
2 szelet kenyér
1 csokor friss kapor

Leírás

A 10-15 cm hosszú uborkákat alaposan megmossuk, majd levágjuk a két végüket. Ezután minden uborkát, majdnem a teljes hosszában kettévágunk, majd megismételjük rajtuk ezt a metszést, az ellenkező irányból, de a korábbira merőleges síkban. Egy 5 literes üvegbe elhelyezzük az uborkákat, szorosan egymás mellé és közéjük tesszük a tisztára mosott kaprot, valamint egy-két gerezd fokhagymát is. A tetejére, tegyünk egy szelet kenyeret. A felöntő levet úgy készítsük, hogy minden liter vízhez, adunk 3-4 dkg sót, felforraljuk, majd amikor visszahűlt 40-50 fokosra, akkor öntjük az uborkára (a lé a kenyeret is lepje el, de hagyjunk helyet a folyadék erjedés miatti futásának is). Az üveget letakarjuk, egy tiszta tányérral és kitesszük a napra. Általában 3-4 nap alatt már ehetővé válik, ilyenkor kiszedjük az uborkát, leszűrjük a levét, majd abba visszatéve, a hűtőszekrénybe tesszük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Mandarin
-44%
899 Ft
499
Ft
Mandarin
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Magyar Red Chief alma
-43%
699 Ft
395
Ft/kg
Magyar Red Chief alma
magyar termék
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Vöröshagyma
-66%
489 Ft
165
Ft
Vöröshagyma
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Kaliforniai paprika
-31%
1599 Ft
1099
Ft/kg
Kaliforniai paprika
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Édesburgonya
-38%
799 Ft
489
Ft/kg
Édesburgonya
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Kivi
1 kg
-33%
1199 Ft
799
Ft
Kivi
1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4