Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A 10-15 cm hosszú uborkákat alaposan megmossuk, majd levágjuk a két végüket. Ezután minden uborkát, majdnem a teljes hosszában kettévágunk, majd megismételjük rajtuk ezt a metszést, az ellenkező irányból, de a korábbira merőleges síkban. Egy 5 literes üvegbe elhelyezzük az uborkákat, szorosan egymás mellé és közéjük tesszük a tisztára mosott kaprot, valamint egy-két gerezd fokhagymát is. A tetejére, tegyünk egy szelet kenyeret. A felöntő levet úgy készítsük, hogy minden liter vízhez, adunk 3-4 dkg sót, felforraljuk, majd amikor visszahűlt 40-50 fokosra, akkor öntjük az uborkára (a lé a kenyeret is lepje el, de hagyjunk helyet a folyadék erjedés miatti futásának is). Az üveget letakarjuk, egy tiszta tányérral és kitesszük a napra. Általában 3-4 nap alatt már ehetővé válik, ilyenkor kiszedjük az uborkát, leszűrjük a levét, majd abba visszatéve, a hűtőszekrénybe tesszük.