Hozzávalók

2 darab tojás (lazán felverve)
140 g finomliszt
2 tk sütőpor
175 g vaj
100 g kristálycukor
100 g étcsokoládé
100 g dió
4 darab körte (hámozva, magozva, szeletelve)
1 üveg körtebefőtt
4 dl növényi tejszín

Leírás

Előmelegítjük a sütőt 140 ºC-ra (légkeveréses üzemmódban). Egy kerek, kapcsos tortaformát kivajazunk és lisztezünk. A diót mozsárban durvára törjük, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport és robotgépben összekeverjük. Az előre feldarabolt vajat hozzáadagoljuk a diós liszthez, majd jön a 2 tojás és a cukor. A darabokra tört csokoládét és a körteszeletek felét óvatosan a tésztához keverjük. Az előkészített formába öntjük a masszát és megsütjük. A tejszínt kemény habbá verjük ,a körte kompótot felkockázzuk. A kihűlt tésztát bevonjuk tejszínhabbal és rászórjuk a körtekockákat. Felspricceljük a tejszínhabbal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4