Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Tegyük a mogyorót, a zabpehely felét, a cukrot és a sót az aprítógépbe. Ne daráljuk teljesen simára, hogy megőrizze az állagát. Keverjük bele a zabpehely másik részét egészben. Olvasszuk meg a vajat, adjuk a száraz összetevőkhöz, majd keverjük össze. Ezután nyomkodjuk egy kanállal vagy egy pohár aljával a kikent és kilisztezett tartlet formába. Tegyük hűtőbe.
Készítsük el a karamellt. Szórjuk a cukrot az edénybe, és melegítsük lassú tűzön. Csak akkor kezdjük el kevergetni, amikor olvadni kezd. Amikor a cukor megolvadt és megbarnult, adjuk hozzá az olvasztott vajat. Addig keverjük, amíg az összetevők homogénné válnak. Ezután öntsük rá a habtejszínt. Fröcsögni fog, de ez normális. Keverjük addig, amíg a krémes karamellt kapunk, majd vegyük le a tűzről. Végül adjunk hozzá egy csipet sót.
Készítsük el a tölteléket egy tálban. Keverjük össze a zabpelyhet a tejjel, adjuk hozzá a vanília kivonatot és tegyük félre 10 percre. Közben hámozzuk meg a körtét, vágjuk ketté, távolítsuk el a magokat. Szeleteljük fel, de ne teljesen a végéig: az egyik vége egyben maradjon. Tegyük egy tálba, adjunk hozzá citromlevet, barna cukrot, lisztet, fahéjat, gyömbért, kardamomot és sót; addig keverjük, amíg a körtéken egyenletes réteg képződik.
Készítsük el a szórást. Vágjuk a vajat apró kockákra, tegyük egy tálba, adjuk hozzá a zabpelyhet, a cukrot, a lisztet és a fahéjat. Keverjük össze és dolgozzuk bele a vajat kézzel.
Vegyük ki a formát a tésztával a hűtőszekrényből, töltsük meg töltelékkel, és tegyük a tetejére a bevont körtéket. Öntsük rá a karamellt. Szórjuk meg a szórással.
Takarjuk le alufóliával és süssük a 200 ° C-ra előmelegített sütőben legalább 25 percig. Ezután csökkentsük a hőmérsékletet 180 ° C-ra, vegyük le a fóliát és süssük további 30 percig. Tálalás előtt hagyjuk kihűlni.
TIPP: Ha nincs körténk, készítsük el a pitét almával vagy szilvával.