Hozzávalók

20 dkg kristálycukor
1 darab citrom
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 kg körte
1 csipet szalicil

Leírás

A körtét meghámozzuk, négybe vágjuk, magházát kivesszük. Egy vízzel teli tálba, belefacsarunk két citrom levét és ebbe rakjuk a körtét, hogy megtartsa szép, fehér színét. A cukorból és két liter vízből szirupot főzünk, belefacsarunk egy citrom levét és több részletben, pár perc alatt, kifőzzük a körtéket, keménységüktől függően, de ne legyenek puhák. Szűrőkanállal üvegekbe szedjük és ráöntjük a forró szirupot. Minden üveget szegfűszeggel és fahéjjal ízesítünk, tetejére egy késhegynyi szalicilt teszünk és légmentesen lezárjuk. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, csak utána rakjuk az állandó helyükre, a hűvös kamrába.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4