Könnyű sütőtökkrémleves, ropogós krutonnal

Hozzávalók

1 db sütőtök (kb. 1,2 kg)
2 hagyma
olívaolaj
2 db alma
2 gerezd fokhagyma
10 g friss zsálya
200 g kenyér
50 g cheddar
1 db zöldségleveskocka

Leírás

A sütőtökkel és az almával ez az egyszerű, szezonális leves a legjobb választás  – csak össze kell keverni, megfőzni és élvezni a krémleves minden előnyét.  A krutonok teljesen megváltoztatják a játékot, és magasabb szintre emelik ezt a szerény őszi ételt.

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 6-os fokozatra, 200°C-ra, légkeverés 180°C-ra. A sütőtököt megtisztítjuk, félbevágjuk, a magokat kiszedjük, majd a belsejét durván feldaraboljuk. Hámozzuk meg és szeleteljük fel a hagymát. Dobjuk az egészet egy nagy sütőformába, locsoljuk meg 2 evőkanál olívaolajjal, majd süssük 30 percig, vagy amíg puha nem lesz.

2

Közben magozzuk ki az almát és szeleteljük fel, a fokhagymagerezdeket pedig törjük össze és hámozzuk meg. Ha letelt az idő, dobjunk mindent a tepsibe néhány zsályalevéllel együtt, és süssük további 10 percig.

3

A kenyeret 2 cm-es darabokra szeleteljük, és egy tepsire tesszük, majd a maradék zsályaleveleket is rárakjuk. Locsoljuk meg 1 evőkanál olajjal, forgassuk össze, és terítsük szét egy rétegben. Reszeljünk rá 20 g Cheddart, és süssük 5 percig, vagy amíg aranyszínű és ropogós lesz.

4

Vegyük ki a sütőtököt a sütőből, és borítsuk az egészet egy nagy fazékba, közepes lángon. Morzsoljuk bele a húsleveskockát, öntsük fel 1 liter forró vízzel, és reszeljük bele a maradék Cheddar-t. Forraljuk fel, és főzzük néhány percig, majd vegyük le a tűzről, és turmixoljuk simára.

5

Fűszerezzük, majd tálaljuk. Szórjuk meg a tetejét a krutonnal és a ropogós zsályával.Ha szeretnéd tökéletesre ízesíteni, önts pár csepp olívaolajat a tetejére.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4