Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A lényeg, hogy meleg helyen, langyos hozzávalókkal dolgozzunk. Az élesztőt kb. 1 dl langyos tejben, a cukorral felfuttatom. Hozzákeverem a liszthez, hozzáadom a maradék tejet, a tojássárgáját, cukrot, a sót és a kemény habbá felvert fehérjét. Az olvasztott zsírt pedig dagasztás közben keverem hozzá, de csak apránként (ez nagyon fontos, hogy legalább 5-6 részletben, fokozatosan adjuk hozzá). Kb. 20 percig, fakanállal dagasztom. Lisztezett deszkán elnyújtom, kb. 2 cm vastagságúra, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatom. 34 darab lett belőle. Bőséges, nem túl forró olajban, már sütöm is. Tetejét vaníliás porcukorral jól megszórom.