Hozzávalók

3 darab tojás
70 dkg finomliszt
0.4 l tej
1 csomag vaníliás cukor
2 kanál kristálycukor
5 dkg vaj
6 dkg porcukor
3 dkg élesztő
½ dl rum
1 üveg baracklekvár

Leírás

A lényeg, hogy meleg helyen, langyos hozzávalókkal dolgozzunk. Az élesztőt kb. 1 dl langyos tejben, a cukorral felfuttatom. Hozzákeverem a liszthez, hozzáadom a maradék tejet, a tojássárgáját, cukrot, a sót és a kemény habbá felvert fehérjét. Az olvasztott zsírt pedig dagasztás közben keverem hozzá, de csak apránként (ez nagyon fontos, hogy legalább 5-6 részletben, fokozatosan adjuk hozzá). Kb. 20 percig, fakanállal dagasztom. Lisztezett deszkán elnyújtom, kb. 2 cm vastagságúra, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatom. 34 darab lett belőle. Bőséges, nem túl forró olajban, már sütöm is. Tetejét vaníliás porcukorral jól megszórom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4