Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A tökéletes almás crumble recept - hozd ki a legtöbbet az almákból, és süsd meg őket finom crumble-ként. Ez a klasszikus brit sütemény lédús Bramley almákkal és zabos feltéttel készül. Ha szeretnéd egy kicsit feldobni a receptet, adj az almákhoz fél teáskanálnyi őrölt fahéjat vagy gyömbért, és cseréld a zabot apróra vágott diófélékre.
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, a gázsütőt 6-os fokozatra, a légkeveréses sütőt 180°C-ra.
Tegyük a Bramley almákat, a porcukrot és a vaníliát másfél evőkanál vízzel egy lábasba, és főzzük lassan, néhány percig, amíg az alma megpuhul. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, adjunk hozzá még egy kevés cukrot, attól függően, hogy mennyire savanykás az alma. Ha elkészült, öntsük át egy kivajazott, sütésálló tálba.
Tegyük a lisztet, a cukrot és a vajat egy keverőtálba, és az ujjbegyeinkkel morzsoljuk szét, amíg zsemlemorzsára nem hasonlít az állaga. Keverjük hozzá a zabpelyhet. Szórjuk az almákra, majd szórjuk meg a tetejét az extra cukorral. Süssük 40-45 percig, amíg aranybarna és buborékos nem lesz. Tálaljuk sodóval, tejszínhabbal vagy fagylalttal.
Fagyasztási és kiolvasztási útmutató: Hagyjuk teljesen kihűlni. Csomagoljuk folpackba és alufóliába (hogy elkerüljük a fagyasztás miatti állagromlást), és fagyasszuk le legfeljebb 3 hónapra. Lazítsuk meg az alufóliát és a folpackot, de tálalás előtt hagyjuk a csomagolásban néhány órán át szobahőmérsékleten kiolvadni. Ha melegen szeretnénk tálalni a süteményt, tegyük egy tepsin közepesen előmelegített sütőbe 10 percre.