Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Ha szeretnél húsvétkor is odafigyelni a kalóriákra, akkor próbáld ki hagyomásos receptjeid “light” verzióját. Egy kis módosítással a bőséges húsleves is igazítható a tudatos táplálkozáshoz, próbáld ki receptünket!
Öblítsük le a sárgaborsót, szűrjük le egy szitán, borítsuk közepes méretű lábasba és öntsük rá a vizet. Főzzük körülbelül 15 percig, ekkor vegyük el a tűzről.
Kockázzuk fel a hagymát, a fokhagymát és a többi zöldséget. Forrósítsuk fel egy serpenyőben az olajat, adjuk hozzá a feldarabolt hozzávalókat, a kakukkfüvet és a majoránnát is. 8-10 percig pirítsuk, időnként megkeverve, amíg a zöldségek teljesen meg nem puhulnak.
A puhára főtt zöldségekhez keverjük hozzá a sárgaborsót, és az egészet szedjük át egy lábasba. Bőrözzük le a füstölt húst, majd vágjuk fel nagyobb kockákra, és a babérlevéllel együtt tegyük a lábasba.
Fűszerezzük sóval és fekete borssal. Forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük kb. 1,5 órán át, néha megkevergetve. Amikor a sárgaborsó kezd szétfőni, a levesünk is sűrűbb lesz. Tálalás előtt a babérlevelet halásszuk ki a levesből.
Díszítsük vajon megpirított kenyérkockákkal, és szórjuk meg friss kakukkfűvel, valamint aprított zellerrel.